Zbog nepredvidjenih okolnosti trenutno nije moguće izvršiti porudžbinu preko našeg sajta. Za sve dodatne informacije u vezi vaših porudžbina možete se obratiti na mail info@husse.me ili na telefon +381 60 0 341 506 gde možete koristiti viber ili whatasapp

Izvinjavamo se na neprijatnosti.

Vaš Husse tim

Da li je moj pas ugojen?

Šta možete uraditi ako vaš pas ima višak kilograma?

Prekomerna težina i gojaznost su jedan od vodećih problema koji se javljaju u modernom dobu kod kućnih ljubimaca. Gojaznost kod pasa može prouzrokovati negativne zdravstvene probleme i kao posledica toga dolazi do raznih bolesti, isto kao i kod nas ljudi. Veliki procenat pasa u Srbiji ima problem sa prekomernom težinom zbog ne zdrave ishrane, prekomernog unosa kalorija a premalo fizičke aktivnosti.

Gojaznost može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, problemi sa zglobovima, problemi sa srcem i plućima, metabolički problemi, takodje i problemi sa kožom i dlakom, i sve ovo može dovesti do značajnog smanjenja životnog veka vašeg psa. Promenom kvaliteta ishrane vašeg psa rezultiraće kvalitetnijim životom i dužim životnim vekom.

Većina vlasnika je svesna rizika prekomerne telesne težine, ali takodje povremeno je teško držati psa u dobroj formi. Najbolji način da održimo dobro zdravlje psa jeste da mu osiguramo da ne unosi previše ili premalo hrane i da ima odredjenu dozu aktivnosti.

U domaćinstvu sa više članova porodice, veći je rizik da pas pati od problema prekomerne težine, u odnosu na domaćinstva sa manjim brojem članova. Kada je više od jedne osobe odgovorno za hrenjenje psa, teško je kontrolisati i znati tačnu količinu hrane koju je pas dobio u toku dana. Najbolji način je da se u domaćinstvu svi slažu oko rasporeda hranjenja i količine hrane koju pas dobija. Ukoliko pas dobija dosta poslastica ili pak ostataka hrane, nemojte zaboraviti da mu smanjite količinu hrane koju dobija kao glavni obrok.

Ako pas već sada pati od problema prekomerne težine, najjednostavnije rešenje za smanjenje telesne težine u ovom trenutku jeste da vašeg psa prebacite na hranu koja ima manje kalorija i nižu energetsku vrednost. Ovo može biti efikasno ukoliko pas nije previše ugojen. Kupite mu kvalitetniju hranu koja ima veću svarljivost u poredjenju sa mnogim jeftinijim hranama koje to nemaju. Husse nudi širok spektar nisko kaloričnih hrana za gojazne pse. Možete ih pronaći ovde.

Ako ovo ne uspe, možda ćete morati da smanjte unos količine hrane , ali ukoliko pas ima mnogo veću telesnu težinu nego što je to poželjno, naša preporuka je da posetite veterinara pre početka dijete.

<< Nazad

Scroll